🔸 Міжнародний день рідної мови (англ. International Mother Language Day) – день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було оголошено на XXX сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 1999 року в Парижі.

🔸 Дата для Дня рідної мови була вибрана на згадку про трагічні події, що сталися в Бангладеш 21 лютого 1952 року. Тоді від куль поліціянтів загинули студенти, котрі вийшли на демонстрацію на захист своєї рідної мови бенгалі, вимагаючи визнати її однією з державних мов країни. Відтоді ця дата у Бангладеш стала днем полеглих за рідну мову, а весь світ відзначає День рідної мови.

🔸 Спільно з Бібліотекою КПІ ми підготували для вас невеличку вікторину з відкритими запитаннями, які визначать, наскільки ви володієте знаннями специфічних правил української мови (наголос та лексична помилка), адже їх знання визначає чистоту вашого мовлення.

🔸 Серед учасників, які наберуть найбільшу кількість балів ми випадковим чином оберемо переможця (random.org), який отримає пам’ятний подарунок від ДНВР та Бібліотеки КПІ (для участі в конкурсі необхідно бути підписником каналів ДНВР та Бібліотеки).

📝 Для участі у вікторині відповідайте на запитання у гугл-формі.
🕓 Дедлайни:
• пройти вікторину можна до 23 лютого (включно).
• 24 лютого — оголошення переможців.

❤️ Пам’ятайте, що мова — ДНК нації!

Поділіться цією інформацією

НА ГОЛОВНУ