🔸 Сьогодні виповнюється 25 років з дня ухвалення Конституції. 28 червня 1996 року о 9 годині 18 хвилин, після майже доби безперервної роботи, Верховна Рада ухвалила і ввела в дію Конституцію. Це Основний Закон України, який закріплює правові основи незалежної України, її суверенітет, територіальну цілісність та забезпечує права і обов’язки громадянин. Процес підготовки Конституції України зайняв близько шести років, а міжнародне товариство схвалило Конституцію України, назвавши її однією з найдемократичніших у світі.

🔸 «Нині маємо Конституцію, яку міжнародна спільнота визнала однією з найдемократичніших у світі. Та доки існує держава й розвивається суспільство, доти триватиме й конституційний процес. А ми маємо бути свідомими громадянами й, використовуючи свої права, шанувати й сумлінно дотримуватися Головного Закону. Адже лише висока особиста громадянська відповідальність є запорукою побудови сильної суверенної держави. З Днем Конституції, дорогі друзі!», — ректор Михайло Згуровський.
📋 Повний текст ректора до Дня пам’яті та примирення на сайті КПІ.

🔸 У нашій вікторині до Дня Конституції взяло участь 50 осіб, 7 з яких набрали максимальну кількість балів. Переможцем стала Ольга Войчик. Подарунок від ДНВР вже чекає на тебе! Просимо написати нам в бота, щоб його отримати.

▶️ Подкаст від Студради ІТС про історію сучасної Конституції України на платформі Podbean та Google Podcasts.

📋 Офіційні заходи в Києві до Дня Конституції:
• з 25 червня до 4 липня у музеї «Київська фортеця» проходитиме фотовиставка, присвячена 25-й річниці Конституції.
• з 25 до 26 червня на Майдані Незалежності напроти Головпоштамту організують експозицію «Сила Конституції».
• з 25 червня до 25 серпня у парку імені Тараса Шевченка проходитиме «Кіновернісаж просто неба 2021».

❤️ Конституція України наголошує на абсолютній цінності людини, її життя і здоров’я, недоторканності та безпеки, честі й гідності. Нехай ці принципи стануть для вас рушійною силою на шляху формування вас, як особистості, та України!

Поділіться цією інформацією

НА ГОЛОВНУ