🔸 Сьогодні працівники сфери охорони здоров’я України відзначають своє професійне свято – День медика. Щиро вдячні кожному з лікарів, медбратів та медсестер, працівникам бригад швидкої допомоги, санітарам та фельдшерам – без вас важко було б уявити сьогоднішній день. Професія медиків надзвичайно цінна не лише у час пандемії COVID-19. Адже кожного дня медичні працівники борються за життя і здоров’я тисяч людей. І саме завдяки вам наші серця б’ються у злагодженому ритмі.

🔸 Ледь не щодня в Україні встановлювався новий антирекорд підтверджених випадків на COVID-19. 19.06 було виявлено (https://t.me/PHC_Ukraine/537) 921 випадок за добу. За минулий тиждень захворіли 5652 осіб, що складає 15.5% від загальної кількості захворювань за весь період пандемії в Україні. Тому як ніколи нагадуємо вам:
• Дотримуйтесь вказівок органів влади.
• Якщо вам потрібно зробити покупки, тримайтеся на відстані не менше 1 метру від інших людей. Також рекомендуємо розглянути варіант онлайн-замовлення та доставлення кур’єром.
• Під час перебування у кафе чи ресторанах, не сідайте більше чотирьох людей за один столик на відстані не менше 1 м один від одного.
• Дотримуйтеся респіраторної гігієни і етикету кашлю: кашляйте і чхайте в одноразову серветку, яку потім одразу треба викинути або, якщо її немає — у згин ліктя.
• Якомога частіше мийте руки протягом 20-40 секунд теплою водою із милом або обробляйте їх 3 мл дезінфектора із вмістом спирту не менше 60% протягом 20 секунд. Більшість інфекцій передається через брудні руки. Як правильно мити руки та обробляти їх спиртовмісними розчинами тут.
• Самоізолюйтеся у разі появи респіраторних симптомів та сконтактуйте із лікарем. Також потрібно ізолюватися від тих, з ким проживаєте, настільки, наскільки це можливо. Особливо, якщо живете із людьми похилого віку.
• Тому обмежте тісний контакт з іншими у приміщеннях та на вулиці.

🔸 Гуртожитки працюють в штатному режимі, пропускний режим та протиепідемічні заходи забезпечено на належному рівні. Наразі в студмістечку КПІ проживає 3365 мешканців. Хворих на COVID-19 немає. Проводиться щоденний моніторинг стану здоров’я мешканців за допомогою Google-форми та волонтерів з числа мешканців гуртожитків.

🔸 Міграція студентів збільшилась відносно попереднього тижня. Відповідно, студентів, які повертаються на самоізоляцію селять на місця у гуртожитках, а поселення відбувається лише після медобстеження. Нагадуємо: ізоляція це вимога лікарів, а не наша забаганка!

🔸 Для розміщення студентів на період літніх канікул 2020 у студентських гуртожитках КПІ ім. Ігоря Сікорського разом із СРС, СР та Профспілкою студентів було розроблено Розпорядження №5/119 від 18.06.2020. Хто може претендувати на право подовження проживання на літо та порядок подовження проживання у гуртожитках можете знайти тут. Зауважимо: рішення залишитесь ви влітку чи ні приймає безпосередньо адміністрація факультету/інституту!

🔸 Терапевти Київської міської студентської поліклініки минулого тижня отримали можливість підписання декларації з пацієнтами (студенти, викладачі, співробітники ЗВО та їх родини, інші мешканці)! А тепер декларації можна заповнити онлайн на сайті Helsi.me. Переходь за посиланням.

⚠️ Ще раз вам нагадуємо — здача сесії та перескладання здійснюються ВИКЛЮЧНО ДИСТАНЦІЙНО.

💭 З питаннями сюди. Або пишіть безпосередньо головному лікарю КМСП.

Поділіться цією інформацією

НА ГОЛОВНУ