🔸 День Гідності та Свободи – свято, яке відзначається в Україні щороку 21 листопада на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Свято встановлене згідно з указом Президента України «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…».

🔸 До цього важливого дня ми підготували для вас статтю про участь і роль київських політехніків у революціях 2004-го та 2014-го року.

🔸 Також, до Дня Гідності та Свободи у холі Бібліотеки КПІ відкрито фотовиставку “Майдани і КПІ”. На представлених роботах ви можете побачити найемоційніші моменти, пов’язані з участю наших студентів, викладачів та співробітників у боротьбі за свої права. Відвідування виставки можливе виключно при дотриманні всіх санітарно-епідеміологічних вимог, триватиме вона протягом місяця.
Більше про виставку у відео.
До 27 листопада ви можете переглянути пам’ятні фотографії онлайн.

❤️ Ми бажаємо вам миру! Пишаємось нашими героями, нашими захисниками, нашою Батьківщиною! Слава Україні!

Поділіться цією інформацією

НА ГОЛОВНУ