🔸 Нещодавно ми писали про новий наказ МОН №1571 від 29.12.2020 «Про затвердження форм документів про вищу освіту (наукові ступені) та додатка до них, зразка академічної довідки». Відтепер, усі документи відповідають Закону України «Про вищу освіту» та постанові КМУ. Разом з тим було скасовано дипломи з відзнакою.

🔸 13.01.2021 провівши опитування щодо необхідності дипломів з відзнакою ми виявили, що 30% респондентів все ж хотіли б його отримати.

🔸 Університет не може змінювати диплом, проте може додати розділ в додаток до нього. Відповідно, на методичній раді університету 14.01.2021 в ході вивчення змін до документів про вищу освіту за ініціативою ДНВР і ДООП було розглянуто можливість вносити відомості про відмінні навчальні досягнення випускника до одного з розділів нової форми додатків диплома європейського зразка. Вимоги будуть визначені додатково.

🔸 Вчора на сайті МОН України опублікували роз’яснення щодо нового наказу, в яких підтвердили, що університети мають широку академічну автономію, а, відповідно, можуть вказувати особливі досягнення студентів в додатках до дипломів.

💭 ДНВР на фейсбук | телеграм. З питаннями сюди. Успіхів!

Поділіться цією інформацією

НА ГОЛОВНУ