📹 Привітання від студентів КПІ

🔸 День Соборності України – свято, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

🔸 В українському національному календарі дата 22 січня посідає одне з провідних місць. Так, саме 22 січня 1918 року Універсалом Центральної Ради було проголошено незалежність Української Народної Республіки. Роком пізніше, 22 січня 1919 року, у Києві на Софійській площі проголошено Акт Злуки (об’єднання) українських земель в єдину Україну, стверджувалось об’єднання двох тодішніх держав – УНР та ЗУНР в єдину соборну Українську державу.

📝 До Дня Соборності запрошуємо взяти участь у конкурсі від ДНВР. Умови участі: намалювати на мапі України малюнок на тему «КПІ і Україна в День Соборності», сфотографуватися з ним та направити фото на пошту (kpi.org19@gmail.com) або в телеграм.
🕒 Роботи потрібно надіслати до 23 січня. Переможці отримають пам’ятні подарунки від департаменту.

🔸 Також, запрошуємо долучитися 22 січня до віртуального ланцюга єдності університетів України до Дня Соборності! Детально тут .

❤️ Бажаємо вам миру і пам’ятайте: сила — в єдності!

Поділіться цією інформацією

НА ГОЛОВНУ