▫️ Наразі в Україні триває другий етап вакцинації, в межах якого вакцинують людей з надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, хто надає медичні послуги. За минулий тиждень щеплено 95 587 осіб. Станом на 23 травня першою дозою вакциновано 978 352 особи.

▫️ 26.04.2021 у КПІ ім. Ігоря Сікорського розпочався запис на вакцинацію від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, для викладачів та співробітників університету у КНП «Київська міська студентська поліклініка» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Вимоги до файлу (для включення в графік) дивіться тут.

▫️ Відповідно до Дорожньої карти з проведення масової вакцинації та за оновленою інформацією від заступниці міністра МОЗ України Світлани Шаталової:
• Працівники сфери освіти є пріоритетною групою захисту.
• З 14 квітня здійснювалась вакцинація працівників сфери освіти, залучених до проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2021 році.
• Відповідно до рішення Оперативного штабу Міністерства охорони здоров’я України з реагування на ситуацію з поширення інфекційних хвороб, яким можна запобігти шляхом вакцинації, вакцинація інших працівників сфери освіти розпочнеться після отримання регіонами нової партії вакцини Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech (орієнтовно в кінці травня 2021 року – прим. МОЗ).
• З метою узгодження організаційних питань МОЗ спільно з МОН розробили алгоритм запису працівників сфери освіти на вакцинацію від COVID-19.

▫️ Відповідно, вакцинація в КПІ ім. Ігоря Сікорського буде здійснюватися вакциною Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech. Для щеплення необхідно мати з собою паспорт та код (або ID-картку). Після щеплення передбачено видачу довідки встановленого зразка. Реванкцинація буде проведена не раніше, ніж через 3 тижні після першої дози. Вакцинація співробітників КПІ розпочнеться після отримання КМСП партії вакцини Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech (орієнтовно наприкінці травня). У зв’язку зі зміною вакцини, кількість співробітників бажаючих зробити щеплення зросла. Наразі здійснюємо оновлення та узгодження списків, на постійному зв’язку з КМСП.

▫️ Вакцинація студентів: відповідно до підписаного меморандуму про співпрацю між КПІ та КМСП, студенти КПІ, які мають хронічні захворювання, досягнули 18 років та проживають в студмістечку / кияни / жителі області зможуть вакцинуватися від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 після вакцинації співробітників університету. Додаткову інформацію та форму реєстрації буде розміщено на каналі ДНВР після хвилі вакцинації співробітників.

▫️ Одночасно за ініціативою Солом’янської РДА планується облаштування на території університету пункт/-ти вакцинації для жителів району, що зареєструвалися через додаток Дія.

▫️ За минулий тиждень нових випадків захворювання на COVID-19 в КПІ ім. Ігоря Сікорського не виявлено. Кількість хворих продовжує зменшуватись. Проте не варто втрачати пильність.

🔴 Нагадуємо! Дотримуйтесь вимог карантину та будьте соціально відповідальними – здоров’я вас та оточуючих залежить від кожного з нас! Якщо неможливо дотримуватись фізичного дистанціювання – ретельно дотримуйтесь правил респіраторного захисту, гігієни рук та провітрюйте приміщення. Це є ключовими заходами безпеки!

💭 З питаннями сюди . Або пишіть безпосередньо головному лікарю КМСП.

Поділіться цією інформацією

НА ГОЛОВНУ