🔸 31-у річницю Незалежності Україна відзначає в умовах війни, під звуки сирен, на полі кривавого бою, серед зруйнованих міст і сіл, але з непохитною вірою у перемогу! Сьогодні нам доводиться захищати свій історичний вибір і право жити вільно на власній землі.

🔸 Цьогоріч не буде святкувань, не буде парадів чи урочистостей. Цьогоріч ми особливо дякуємо нашим воїнам, які боронять Україну. Серед них і полеглі київські політехніки, які завжди стояли на передовій у боротьбі України за свою незалежність, які гордо захищали нашу національну ідентичність та назавжди увіковічені в наших серцях, історії нашого університету та історії України.

💬 “…У ці непрості часи українська нація по-справжньому гартується в боротьбі, вражаючи світ своєю незламністю, силою та волелюбністю. Перемога у цій боротьбі назавжди ствердить українську націю як одну з найбільш гідних серед цивілізованих націй світу. Іншого шляху в українців немає.” – ректор КПІ Михайло Згуровський. Повний текст промови ректора тут.

💬 “Як можна відчути незалежність? Ті, хто за неї воюють, знають її смак. Це смак землі, що вʼїдається в шкіру. Смак крові і смерті, якою пронизане повітря. Солоний смак сліз. Незалежність – це відповідальність, що лежить на твоїх плечах. Ти ведеш у бій і знаєш, що з нього повернуться не всі. І живі, і полеглі залишаються з тобою назавжди. На совісті. І в памʼяті.” – головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний.

💬 “Ми зустрічаємо цей день у різних місцях. Хтось – в окопах і бліндажах, у танках і БМП, на морі й у повітрі. Б’ється за незалежність на передовій. Хтось – у дорозі, в авто, вантажівках і потягах. Б’ється за незалежність, доправляючи необхідне тим, хто на передовій. А хтось – у смартфоні чи за комп’ютером. І теж б’ється за незалежність – збираючи кошти, щоб тим, хто в дорозі, було що везти тим, хто на передовій. Ми зустрічаємо цей день у різних обставинах, умовах і навіть у різних часових поясах, але з єдиною метою – збереження незалежності та перемога України! Ми об’єдналися.” – Президент України Володимир Зеленський. Повне привітання тут.

❤️ Сьогодні ми святкуємо у серці, бажаємо мирного неба і вітаємо всіх, хто гордо називає себе українцями! Вільні творять майбутнє, вільні творять Україну!

Поділіться цією інформацією

НА ГОЛОВНУ