🔹 24 серпня 1991 року УРСР перестала існувати. На геополітичній карті світу постала нова самостійна держава – Україна, але це не влаштовувало багатьох закоренілих прибічників радянського союзу. Тож, 01 грудня 1991 року було проведено республіканський референдум, щоб нейтралізувати політичні спекуляції противників української незалежності, які заявляли, що народ буцімто не підтримує Акт про незалежність. Поплічники Горбачова сподівалися на повернення влади, а світ не поспішав визнавати самостійність України.

🔹 На всеукраїнському референдумі було лише одне питання – «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?», і кожен громадянин мав чітко відповісти: “Так, підтверджую” або “Ні, не підтверджую”. За результатами референдуму позитивно відповіли 28 804,1 тис. виборців (90,32 %). Після таких підрахунків уже ніхто не мав сумніву, що український народ хоче мати свою самостійну державу! Утретє за 350 років від Визвольної війни середини XVII століття Україна здобула самостійність.

🔹 Зараз нашу державу знову намагаються підкорити та загарбати території, вбиваючи дорослих та дітей, проте кожен українець впевнений, що наша боротьба за своє законне право на існування, як країни та як нації, обов’язково завершиться перемогою!

🇺🇦 Віримо в перемогу, віримо у Сили оборони! Разом поборемо!

Поділіться цією інформацією

НА ГОЛОВНУ