⚜ Кожна країна має свої символи, що підкреслюють її державність та характерно виокремлюють з поміж інших. Україна, власне, теж не виключення. Блакитно-жовтий двоколор, українська та тризуб, що несе в собі головну рису та дух нації – В О Л Ю, за минулий рік стали символами світу, який бореться за свободу.

⚜ Цього дня, 19 лютого 1992 року, є важливою частиною нашого національного ідентифікаційного кодексу, адже саме тоді було затверджено малий державний герб. Це своєрідний символ історії, культури та національної гордості. Цікавий факт: український тризуб – герб єдиної держави, який є у Ватикані. У Соборі Святого Петра (наймасштабніша споруда Ватикану), на вівтарі святого Еразма знаходяться мозаїчні зображення святих Володимира та Ольги і саме на іконі святого Володимира зображено символ української нації – герб, у вигляді золотого тризуба на синьому тлі.

☺️ Вітаємо всіх КПІшників з цим днем! Нехай наші символи завжди надихають нас на великі звершення та допомагають зберігати нашу ідентичність та культуру. У незламності є символ!

Поділіться цією інформацією

НА ГОЛОВНУ