🔸 Сьогодні світова спільнота відзначає день пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу 1944 року. Сьогодні кримські татари знову не можуть почуватися вдома на своїй рідній землі, адже російські окупанти в 2014 році змусили тисячі кримських татар покинути домівки. Усі, хто залишилися, потрапили за грати та піддалися катуванням і тортурам.
На жаль, історія майже 80-річної давнини повторюється і зараз, але вже з українцями, які зазнають терору з боку загарбницької росії.

🔸 Історична ретроспектива: За наказом Сталіна з 18 травня 1944 року було розпочато депортацію кримських татар з рідного півострова до Середньої Азії. Близько 200 тисяч людей вивезли в залізничних товарних вагонах. Нелюдський акт депортації призвів до незліченних жертв. Протягом кількох днів цілий народ було позбавлено Батьківщини. В ешелонах смерті, у місцях спецпоселень загинули тисячі безневинних людей. Було знищено цілі родини.

🔸 Біль кримськотатарського народу – наш спільний біль. Злочини радянського тоталітарного режиму не можна пробачити чи забути!

💔 Пам’ятаємо жертв трагедії та віддаємо шану всім, хто постраждав від дій тоталітарної влади.

Поділіться цією інформацією

НА ГОЛОВНУ