🔸 14 жовтня 2014 року указом Президента України було започатковано державне свято «День захисника України». А вже 14 липня 2021 року Верховна Рада України змінила назву на «День захисників і захисниць України». Через реформу церковного календаря в Україні з 2023 року святкування перенесено з 14 жовтня на 1 жовтня.

🔸 Україна спокон віків бореться за свою незалежність, за право нації на мирне існування та за своє визнання як держави. На жаль, ця боротьба забирає багато життів українців, але ми знаємо, за що стоїмо! Гасло – «Боролися! Боремося! Поборемо!» супроводжує кожного захисника та захисницю в цій боротьбі та допомагає не падати духом. Саме сьогодні ці слова звучать по-особливому гордо та гучно. Увесь світ спостерігає за нашою країною, усвідомлюючи справжню велич та могутність єдиної, як ніколи, нації.

🔸 Студенти та співробітники нашого університету відстоювали та продовжують боронити українську державність. У день захисника і захисниці варто згадати київських політехніків, які віддали життя за незалежність Батьківщини та подарували нам змогу жити тут і зараз.

💬 “…Наш опір, нашу віру в Перемогу не зламати, адже за нами правда і наша земля! Історія свідчить: вільний народ непереможний! Низький уклін захисникам України усіх часів! …” – ректор Згуровський М.З.

🕊 Миру кожній українській родині! Пишаємось нашими героями, нашими захисниками й захисницями, нашою Батьківщиною! Слава Україні!

Поділіться цією інформацією

НА ГОЛОВНУ