🔸 14 грудня — в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У 1986 році, саме у цей день, було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС, що свідчило про завершення першого етапу ліквідації найбільшої катастрофи за всю історію ядерної енергетики.

🔸 Чорнобильська трагедія, що сталася 26 квітня 1986 року, вимагала не тільки технічних рішень, але й героїчних дій людей. Багато тисяч пожежників, військових, інженерів та медичного персоналу стали невід’ємною частиною операції з ліквідації. Сьогодні ми схиляємо голову у знак пам’яті і подяки кожному, хто ціною героїчних зусиль, а подекуди і власного життя, зміг здолати страшну трагедію.

🔸 Для тих, хто прагне більше дізнатись про історію, рекомендуємо відвідати Національний музей «Чорнобиль«, що поєднує наукову, культурно-просвітницьку діяльність із сучасною музейною роботою, архівуванням та оприлюдненням історії найважчої радіоекологічної катастрофи ХХ століття.

Поділіться цією інформацією

НА ГОЛОВНУ