🔸 Вам потрібна довідка до ТЦК та СП (тобто військомат)? Вони бувають різних видів і на це впливає ваш вік, документи які у вас є, проходження військової служби, навчання на кафедрі і багато іншого. Давайте розбиратися “хто я?” і який документ від Військово-мобілізаційного відділу (ВМВ) вам потрібен.

🔸 Які військово-облікові документи бувають і що вони означають?
• У вас посвідчення про приписку до призовної дільниці (воно ж приписне свідоцтво)? Отже ви… ПРИЗОВНИК! і будете ним до досягнення 25 років (за відсутності проходження військової служби, навчання на військовій кафедрі, отримання військового квитка).
• У вас військовий квиток (+ туди ж посвідчення офіцеру запасу та тимчасове посвідчення військовозобов’язаного)? Отже ви… ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНИЙ!
• Якщо у вас з будь-яких причин військовий квиток, то ви… ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНИЙ!
• Якщо вам виповнилось 25 років, то ви повинні прийти до ТЦК та СП і замінити своє “приписне” на військовий квиток. Тобто ви підлягаєте зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов’язаних. Не зробили цього? Отже ви… не виконали вимоги постановки на облік в залежності від підстав для обліку!
• Якщо ви закінчили військову кафедру, а у вас на руках досі приписне, то ваші документи не дійсні. Вам потрібно звернутися в ТЦК та СП за місцем обліку та обміняти приписне на посвідчення офіцеру запасу. Не зробили цього? Отже ви… не виконали вимоги постановки на облік в залежності від підстав для обліку!

🔸 Які бувають довідки для ТЦК та СП? (спочатку визначіть з попереднього абзацу хто ви!)
• Довідка 20 – виключно для призовників.
• Додаток 9 – виключно для військовозобов’язаних.
• “Довідка про те, що я студент” – її видає деканат і вона не має юридичної сили для ТЦК та СП.

🔸 Як отримати потрібний мені документ від ВМВ для ТЦК та СП? (спочатку визначіть з попередніх абзаців хто ви і які бувають довідки!)
• Довідку 20 для призовників, як і раніше, ВМВ сам надсилає до ТЦК та СП щороку до 01 жовтня при переводі на наступний курс навчання. Ваша попередня довідка дійсна 1 рік до надсилання наступної довідки. Як це було поточного навчального року.
• Додаток 9 який ВИКЛЮЧНО ДЛЯ ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНИХ (прочитайте хто це такі з попередніх пунктів) можна отримати скориставшись інструкцією.

💭 У разі запитань звертайтесь до ВМВ у будні з 9 до 17 за телефоном 204-95-66 / 204-95-69 / 204-82-71; в кабінет 1-01 / 1-23, 31 корпусу; e-mail vmv@kpi.ua або пишіть в бот Військово-мобілізаційного відділу. Успіхів!

Поділіться цією інформацією

НА ГОЛОВНУ