🔸 Центр “Розвиток КСВ” (ініціатива Дівчата STEM) вдруге провів онлайн-хакатон «Як зацікавити дівчат енергетикою». Учасницями події стали студентки 15-23 років з різних куточків України. Захід організований в рамках грантової ініціативи «Дівчата в енергетиці», що реалізується за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки (ПЕБ).

🔸 Хакатон проводився з метою допомоги у подоланні існуючих стереотипів щодо сфери енергетики та підвищення обізнаності про професії та кар’єру жінок в енергетиці. Також, як показало опитування учасниць першого хакатону, дівчата потерпають від невпевненості у власних силах та мають низький доступ до інформації про сферу енергетики в цілому.

🥇 Перемогу отримала команда “Solar Energy”, у складі якої студентка 2-го курсу ІХФ Марія Бублик. Учасниці команди презентували настільну гру “Енергетичний заряд”. Гра орієнтована на 3-5 гравців, які мають кидати кубики, пересуватись ігровим полем до фінішу та відповідати на додаткові питання про енергетичну сферу. Гра буде безкоштовною і доступною для всіх онлайн чи офлайн.

🥈 Друге місце посіла команда “ЕнергоКиці”, у складі якої змагалась студентка 1-го курсу ІЕЕ Гілевич Катерина. Команда розробила проєкт “Енерго-сім’я”. Це онлайн курс-інтенсив учениць 6-7 класів та їх батьків, який покликаний розповісти більше про енергетику та зруйнувати стереотипи.

❤️ Щиро вітаємо дівчат та бажаємо нових звершень!

Поділіться цією інформацією

НА ГОЛОВНУ