🔸 8 жовтня 2021 року до 80-ї річниці трагедії у Бабиному Яру на території КПІ ім. Ігоря Сікорського встановлять «Камінь спотикання» Георгію Карловичу Бріфу, який навчався та працював в Політехнічному інституті, а у 1941 році був вбитий у Бабиному Яру разом з дружиною. «Камені спотикання» – це міжнародний проєкт, покликаний вшанувати пам’ять жертв нацизму. В його ідеї лежить встановлення меморіального «каменю», невеликої металевої таблички з відомостями про особу, яка загинула від рук нацистів або врятувалась попри переслідування.

🔸 Захід відбувається в рамках проєкту вшанування пам’яті киян-жертв нацизму «Один камінь, одне життя – 80 каменів спотикання для Києва», приуроченого до 80-ої річниці трагедії Бабиного Яру. За традицією, що склалася в ході реалізації проєкту в м. Києві, один учасник покладає одну квітку до пам’ятного знаку після його закладення. Проєкт ініційований Посольством Федеративної Республіки Німеччина в Україні та реалізований Громадською організацією “Український центр вивчення історії Голокосту” за підтримки Київської міської державної адміністрації.

🕓 Коли: 8-го жовтня о 14:30
📍 Де: біля фасаду Державного політехнічного музею

❤️ Біль від трагедії Бабиного Яру до сьогодні озивається в серцях. Це трагедія світового масштабу. Ми не в змозі змінити хід історії, але ми можемо і повинні не забувати про загиблих

Поділіться цією інформацією

НА ГОЛОВНУ