26 квітня 1986 року – день, що змінив життя всього людства. О 01:23:47 сталася аварія на Чорнобильській АЕС, наслідки якої вважаються наймасштабнішою катастрофою в історії атомної енергетики. На 4-му енергоблоці пролунав вибух, який повністю зруйнував реактор.

24 лютого 2022 року пришелепкуваті ₚосійські війська увійшли до Зони Відчуження, не розуміючи наслідків. У цей день розпочався бій за життя та безпеку жителів України та усього цивілізованого світу… Бій тривалістю 38 днів.

Сьогодні хочемо вшанувати пам’ять одного з наших КПІшників, випускника ФЕА 1966 року, Лелеченка Олександра Григоровича, який був заступником начальника електроцеху Чорнобильської АЕС. У перші години ліквідації аварії Лелеченка викликали на станцію, у саме пекло радіації. Відвага та обов’язок керували Олександром Григоровичем, оскільки він не дозволив підлеглим перебувати на небезпечних ділянках та заплатив власним здоров’ям та життям, щоб забезпечити електропостачання обладнання систем безпеки і пожежогасіння.

Сьогодні ₚосіяни можуть створити ще більшу катастрофу. Вони загрожують світові, атакуючи українські атомні станції та залякуючи ядерною війною навіть в цей пам’ятний день. Нашим хоробрим захисникам та захисницям доводиться знову ризикувати життям, щоб зупинити навіжених ₚашистів. Ми маємо завжди пам’ятати про їх подвиги. 💙💛

Поділіться цією інформацією

НА ГОЛОВНУ