🔸 14 жовтня 2014 року указом Президента України було започатковано державне свято «День захисника України». А вже 14 липня 2021 року Верховна Рада України змінила назву на «День захисників і захисниць України». Символічним є те, що на цю дату припадає одне з важливих церковних свят для українців, а саме: свято Покрови Пресвятої Богородиці – покровительки українського війська. День Українського козацтва теж відзначається 14 жовтня. А також, цьогоріч виповнюється 80 років від дня створення Української повстанської армії.

🔸 Україна спокон віків бореться за свою незалежність, за право нації на мирне існування та за своє визнання як держави. На жаль, ця боротьба забирає багато життів українців, але ми знаємо, за що стоїмо! Гасло – «Боролися! Боремося! Поборемо!» супроводжує кожного захисника та захисницю в цій боротьбі та допомагає не падати духом. Саме сьогодні ці слова звучать по-особливому гордо та гучно. Увесь світ спостерігає за нашою країною, усвідомлюючи справжню велич та могутність єдиної, як ніколи, нації.

🔸 Студенти та співробітники нашого університету відстоювали та продовжують боронити українську державність. У день захисника і захисниці варто згадати київських політехніків, які віддали життя за незалежність Батьківщини та подарували нам змогу жити тут і зараз.

💬 “…Ми в скорботі схиляємо голови перед подвигом героїв, які віддали своє життя в ім’я суверенності та єдності нашої держави…” – ректор Згуровський М.З.

🙏 Президент України наполегливо просить нас не нехтувати сигналами повітряної тривоги, особливо в цей день адже наш ворог постійно намагається нанести болючих ударів саме у важливі для нашої держави свята!

🕊 Миру кожній українській родині! Пишаємось нашими героями, нашими захисниками й захисницями, нашою Батьківщиною! Слава Україні!

Поділіться цією інформацією

НА ГОЛОВНУ