🔹 Свято започатковане 9 листопада 1997 року Указом № 1241/97 «Про День української писемності та мови», щоб підкреслити важливість української мови в консолідації українського суспільства.

🔹 Сьогодні, коли в нашій країні йде війна, ми боремося не тільки за незалежність, за державність, за кордони, за волю, а ще й за мову, адже саме цей елемент є ДНК кожної нації. Немає мови – немає нації! Наша співуча солов’їна українська зазнала достатньо заборон та цькувань, як від ворогів, так і від самих українців. Проте зараз світосприйняття громадян України змінилося на 180 градусів – ми усвідомили, чому мова є настільки важливою.

🔹 Дайджест подій до Дня української писемності та мови:
радіодиктант національної єдності;
• олімпіада з української мови.

🔹 До речі, хочемо поділитися з вами посиланням на електронний ресурс, який точно стане вам у нагоді, якщо ви хочете покращити українську. «СловоUA» — інформаційно-довідковий портал. Сайт містить інформацію про події, акції, пов’язані з українською, корисну й цікаву інформацію про її сучасний стан та розвиток. Відвідувачі порталу можуть скористатися словником, електронною версією Українського правопису, правилами передавання українських слів латиницею, мовностилістичними порадами тощо.

🇺🇦 Говорімо українською, плекаймо українське! Разом до перемоги!

Поділіться цією інформацією

НА ГОЛОВНУ