🔸 105 років тому – 22 січня 1918 року – Українська Народна Республіка проголосила незалежність і боролася за право бути «самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу». Цей факт руйнує твердження російської пропаганди, буцімто Української держави не існувало, її вигадали більшовики. А вже наступного року, цього ж дня, було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Цей Акт став історичним об’єднанням українських земель в одній державі.

🔸 День Соборності України – свято, яке має надзвичайну значущість та важливість для всієї нації, особливо в такі темні часи. Щодня наше серце стискається ще сильніше через болючі звістки про трагедії та втрати, як на лінії вогню, так і в мирних містах. Досі немає розуміння, чому це відбувається саме з нами, проте віра в перемогу над ворогом, терором та кривдниками допомагає боротися за правду, незалежність і волю України. Ми вистоїмо! Ми маємо пройти таке випробування, щоб далі наші наступні покоління могли створити найквітучішу країну в усьому світі.

🫶 Дякуємо кожному захиснику та захисниці, волонтерам, лікарям, освітянам та всім тим, хто продовжують працювати за будь-яких умов та не дають впасти країні. Бажаємо миру і пам’ятайте: сила – в єдності! Україна соборна. Разом до Перемоги!

Поділіться цією інформацією

НА ГОЛОВНУ